Skip to main content

Er der ledningkaos på bordet? Er du sikker på, at musen passer til din hånd? Er bogstaverne på skærmen store nok? Husk at tjekke dit skrivebord i tide, så du undgår skader.

En god arbejdsplads er først og fremmest uden rod og med mulighed for at bevæge kroppen afslappet. Hvis skrivebordet flyder med papirer, kaffekopper og ledninger, har du ikke mulighed for at variere stillingen på skuldre og hænder i løbet af dagen, og så spænder du op. Så start altid med at rydde op. Det tager ikke lang tid og gør en kæmpe forskel.

Godt lys er undervurderet

Derudover er det også vigtigt med det rigtige lys på kontoret. Dine øjne skal holde i mange år endnu, helst uden hovedpine som følgesvend. Vælg et roligt loftslys og en arbejdslampe, der ikke blænder. Et enkelt og indbydende design i indretningen sikrer, at dit sind også slapper af.

Har du plads nok?

1 ud af 5 danskere har deres primære arbejdsplads ved en computer. Uden det rette udstyr kan det hurtigt resultere i en epidemi af gener som spændinger, rygproblemer og hovedpine. Det giver mistrivsel og ringe arbejdsglæde hos medarbejdere.

Derfor er der kommet et øget fokus på ergonomi og kvalitet, når virksomheder skal indrette kontor- og hjemmearbejdspladser. Det fortæller Ken Due, som er direktør i Duelco Office.

Her har man specialiseret sig i ergonomisk inventar og design til kontoret. Ifølge ham er det vigtigt, at inventaret kan tilpasses den enkelte:

Det er vigtigt at mærke efter, om du slapper godt af ved skrivebordet hele dagen igennem. Kan krop og sind ikke rigtigt finde ro, er der grund til at tjekke, hvordan du kan skabe dig et bedre arbejdsrum ved at indrette dig anderledes, siger Ken Due.

Lille mus, stor betydning

De små bevægelser med mange gentagelser kan blive til skader på sigt. Overvej for eksempel, om du kan øve dig i at bruge musen med begge hænder, så det bliver lettere at skifte stilling.

– Vi skal variere vores bevægelser hele dagen igennem. Det giver simpelthen et bedre arbejdsmiljø og trivsel. Derfor er god ergonomi og høj kvalitet en af de mest bæredygtige investeringer på sigt, som du kan gøre for dine medarbejdere, siger Ken Due.